luni, 28 iunie 2010

Impresii












Cu ocazia minunatului festival Sonisphere, am avut dreptul la 3 optiuni:

1. Sa stau acasa in ziua 1 [rusine sa-mi fie!]

2. Sa fiu in incinta unde se organiza festivalul – ROMEXPO in ziua a2-a

3. Sa ascult spectacolul de dincolo de gard alaturi de alti mii de fani in ziua a3-a

Mii de oameni s-au adunat din toate colturile tarii si din lume in aceste trei zile [25, 26, 27.06.2010] pentru a vedea monstrii rockului adusi de acest parteneriat al “berii muzicale” – respectiv Tuborg- cu renumitul festival international Sonisphere. Unii dintre fani au ales chiar sa-si petreaca serile in masini, iar altii la prieteni sau acasa.

Pot spune ca in zilele in care am fost prezenta – respectiv zilele 2 si 3- atmosfera a fost incendiara. Mii de fani fredonau piesele trupelor – pesemne ca si-au facut temele, se distrau, dansau, iar mainile si pletele erau nelipsite din aer [mai ales ale mele :D]. Bucuria era in toi, inima crestea, iar adrenalina se accentua cu fiecare cinel al tobosarului, solo al chitaristului si salut al vocalistului.


[Ziua 2] THE BIG FOUR: Anthrax, Megadeth, Slayer & METALLICA


Ora 15:15. ROMEXPO si-a deschis portile si a primit cu bratele deschise fanii.

Vita de vie a fost prima trupa care a urcat pe scena festivalului, urmata de Anthrax, Megadeth si Slayer.







Unii dintre fani si-au pastrat insa energia pentru METALLICA, ce a urcat pe scena la ora 21:00. Odata ajunsa, Metallica a promis un show extraordinar, iar solistul James Hetfield a anuntat cu incredere ca “Astazi facem istorie, iar voi faceti parte din ea”. Energia trupei ne-a invaluit timp de 2 ore fara oprire. Iar de trafic?! Ce sa mai zic…. Tot ce conteaza este ca lumea s-a distrat, avand in vedere ca din masini melodiile trupei inca dainuiau.























[Ziua 3] Stone Sour, Alice in Chains & RAMMSTEIN.


Ultima zi de festival, si cea mai grandioasa dupa umila mea parere. Luna Amara, Anathema, Stone Sour si Alice in Chains au facut senzatie pana cand ceasul a batut ora 21:15.

La ora 21:15 o perdea neagra a invaluit scena in mister. Da, era de stiut ca germanii non-conformisti si nebuni de la RAMMSTEIN vor aparea pregatindu-ne un show de neuitat. Scena a fost transformata intr-un laborator respectand intocmai scenariul din videoclipul “Ich Tu Dir Weh”. Showl a fost unul incendiar in adevaratul sens al cuvantului pentru ca scena a luat foc, la fel si publicul ce canta extaziat alaturi de trupa idolatrizata. Artificiile au fost de asemenea prezente, aruncatoarele de foc, iar claparul Christian “Flake” Lorenz a fost purtat intr-o barca pneumatica in marea de oameni. In cateva cuvinte, un show extraordinar si greu de uitat pentru cei aproximativ 40.000 de fani. Acelasi comportament de bucurie si extaz l-au avut si fanii ce nu se aflau in incinta festivalului organizat. Versurile curgeau, pletele se impleteau cu aerul iar mainile sustineau ritmul tobei. “Ramm-stein! Ramm-stein! Ramm-stein!"


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu